KÁVÉZÓ, HORTOBÁGYI NEMZETI PARK
 

A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjának épületébe tervezett kávézó az egykori bolt helyére került. Az újonan kialakított tér részben meglévő bútorok és kiegészítők felhasználásával készült, részben új elemekkel egészült ki. A kiszolgáló pult folytatásaként bárszékes férőhelyeket, míg a tér többi részében asztalos leülési lehetőséget alakítottunk ki. A belsőépítészeti design vezérfonala a természetes anyagok és színek használata mellett a helyspecifikus elemek behozatala volt, melyre egyik verzióként tippan mintás falakat terveztünk. A végleges tervben végül a kiszolgáló pult melletti fal világos, míg a vele szemben lévő fal egy egyedi képsorozatból készült tapéta-montázs lett, mely hortobágyi jeleneteket absztrahál Csontváry Kosztka Tivadar festményeiből.

 

TELJES PROJEKTNÉV: Hortobágyi Nemzeti Park - Kávézó belsőépítészeti kiviteli terve
HELYSZÍN: Hortobágyi Nemzeti Park - Látogatóközpont
MEGRENDELŐ: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság
TERVEZÉS IDEJE: 2019-2020

BELSŐÉPÍTÉSZ VEZETŐ TERVEZŐ: Varga Piroska DLA
BELSŐÉPÍTÉSZ MUNKATÁRS: Répay Dorottya, Somkutas Bianka Gizella
látványterv és grafikai utómunka: Répay Dorottya, Somkutas Bianka Gizella
 

pályázati cím: 

“Hortobágy - Világörökségünk a Puszta” tárgyú projekt {GINOP-7.1.9-17-2018-00024}